Stemcomputers oncontroleerbaar

Prominente computerdeskundigen hebben gewaarschuwd dat de software en het proces dat gebruikt wordt bij het stemmen met stemcomputers niet deugt. Er is door de verantwoordelijken voor een eerlijke verkiezing geen controle mogelijk. De overheid heeft de verantwoordelijkheid voor de deugdelijkheid uitbesteed aan commerciele partijen. Dat kan natuurlijk helemaal niet. Lees er meer over op de website van Wij Vertrouwen Computers Niet. GroenLinks Waalre gaat de verantwoordelijke wethouder in Waalre hierop aanspreken, en vragen om een adequate actie te starten, om met de 2e-Kamer verkiezingen in november hierin verandering te brengen.

Stempas

Om zelf te bepalen waar u gaat stemmen is het nodig dat de gemeente meedoet met de mogelijkheid om een stempas uit te reiken aan de burgers. Dit voorstel komt binnenkort op de agenda van de gemeenteraad te staan. Maar hierop anticiperend zou het geen slecht idee zijn als de wethouder en de betrokken afdeling hiervoor reeds voorbereidingen treft. In november zijn er namelijk 2e-Kamer verkiezingen.

Verkiezingsborden

Ook bevorderlijk voor een grote opkomst bij verkiezingen zijn de verkiezingsborden die door de gemeente worden geplaatst. In het voorjaar van 2006 ging dit in Waalre behoorlijk mis. Zo ook in Eindhoven. Maar daar hebben ze een oplossing gevonden in een nieuw soort borden, die permanent worden geplaatst, en buiten de perioden van verkiezingscampagnes door andere plakkers kunnen worden gebruikt.

Een nog betere oplossing is het digitaal aanleveren van de posters, en gezamenlijk op 1 billboardprint laten produceren. Dat is kostenbesparend, klimaatvriendelijk, risicoverlagend, representatief en communicatief een goede zet!

Dit soort ‘outdoor communicatie’ is bij evenementen, verbouwingen, publiciteitscampagnes e.d. trouwens al lang de gewoonste zaak van de wereld. Waarom zouden de politieke partijen dan teruggrijpen naar middelen van ver in de vorige eeuw?

Wij stellen voor dat de gemeente hierover een innovatieve oplossing ontwikkeld, die voor de komende verkiezingen kan worden gerealiseerd.

You must be logged in to post a comment.