Handboek voor duurzaamheid

Onlangs verscheen bij de Universiteit van Brighton (UK) het Handbook for Sustainability Literacy, een multimediaal handboek voor iedereen die zich bezighoud met duurzaamheid. Naast een gedrukt boek, staat de volledige tekst op de website, met een aantal extra hoofdstukken, illustraties, foto’s en interviews met de auteurs van de diverse hoofdstukken van het handboek.

Onder redactie van Poppy Villiers-Stuart en Arran Stibbe reflecteren vooraanstaande docenten op het gebied van duurzaamheid, literatuur critici, permaculturisten, ecologen, kunstenaars, journalisten, werktuigbouwkundigen, wiskundigen en filosofen op de vaardigheden die mensen nodig hebben om te overleven met de uitdagingen van de 21ste eeuw. Adequaat reageren op bedreigingen als klimaatverandering, economische onzekerheden en onvoorspelbare energiebehoeften eisen het beste van onze vindingrijkheid en nieuwe manieren van denken om zowel ons zelf als onze maatschappij te vernieuwen. Het boek behandeld een breed scala aan vaardigheden en eigenschappen, van het beoordelen van technologi├źn tot ecologische intelligentie en bevat actieve oefenstof om die vaardigheden te ontwikkelen.

Een aanrader voor iedereen die zich tegenwoordig weldenkend wil noemen.

You must be logged in to post a comment.