Jacques Leenders

Onze GroenLinks Waalre fractiegenoot Jacques Leenders kreeg een lintje!

Jacques, Gefeliciteerd!!!

Dhr. J.L. Leenders

De heer J.L. (Jacques) Leenders (76) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau op grond van zijn activiteiten t.b.v. de voetbalvereniging Schijndel, de carnavalsvereniging De Keien in Waalre, de Stichting Europa Kinderhulp, Terres des Hommes, de Stichting Vluchtelingenwerk Eindhoven, het Steunpunt Materiële Hulpvragen en de Stichting Doorgang. Hierbij heeft hij veel betekend voor de samenleving.

In 1973 was de heer Leenders mede-initiatiefnemer en organisator van een vakantie voor Noord-Ierse kinderen. Voor de Stichting Europa Kinderhulp was hij van 1974 tot 1984 de coördinator van het vervoer van 300 Engelse kinderen. Deze kinderen bleven dan gedurende drie weken in Nederland.

In 1982 richtte dhr. Leenders de lokale afdeling van Terre des Hommes op. Waar hij 12 jaar actief was als regiopromotor van Brabant, daar besteedde hij gemiddeld 15 uur per week aan.

Van 1993 tot 1995 was hij begeleider bij Vluchtelingenwerk in Eindhoven. Hij begeleidde de vluchtelingen in arbeid en opleiding.

Sinds 1997 is dhr. Leenders mede-initiatiefnemer en coördinator van en vrijwilliger bij de Stichting Materiële Hulpvragen. Hij houdt wekelijks een telefonisch spreekuur en regelt vakanties voor hele arme gezinnen. Tot 2010 besteedde hij hier 80 uur per maand aan, en daarna werd dat gemiddeld 20 uur per maand.

Ten slotte was dhr. Leenders van 1998 tot 2006 penningmeester van de Stichting Doorgang, een patiëntenorganisatie voor mensen met kanker aan het spijsverteringskanaal.

You must be logged in to post a comment.