HET GROENE GOUD VAN WAALRE

Inspirerende Meet Up  op donderdag 17 oktober  in het Huis van Waalre

Het klimaat staat volop in het nieuws. Wat betekenen de klimaatveranderingen nu voor onze gemeente? Onze vennen staan nagenoeg droog, het waterpeil staat laag, en afgelopen zomer zagen we overal eikenprocessierupsen. Wat kunnen we aan deze problemen doen? Op donderdag 17 oktober, Nationale Klimaatdag, vindt in het Huis van Waalre ‘Het groene goud van Waalre’ plaats, een Meet Up met drie inspirerende sprekers. De toegang is gratis.

Ons klimaat in onze regio Zuid Oost Brabant raakt ons allemaal, direct en indirect. De aandacht voor de stikstofdiscussie, de plannen om de CO2 te reduceren, het lage waterpeil, en de luchtkwaliteit van Nederland behoort tot de slechtste van de wereld. Allemaal zaken die ook in onze directe woon- en leefomgeving zijn sporen nalaat. Wat betekent het Klimaatakkoord nu concreet voor ons, en wat is nu precies het provinciale beleid ten aanzien van deze kwesties? En wat kan onze gemeente doen?

Om ons daarvan een beeld te vormen organiseert GroenLinks Waalre op donderdag 17 oktober, Nationale Klimaatdag, een inspirerende avond met drie sprekers, elk een expert of hun gebied. Te weten Jules Sondeijker van Gemeente Sitttard-Geleen over hun succesvolle aanpak van de eikenprocessierups, Mado Ruys van Waterschap De Dommel over onze waterhuishouding, en Rik Grashoff van Provincie Noord Brabant over het stikstofbeleid en de gevolgen voor onze leefomgeving.

Meet Up ‘Het groene goud van Waalre’ : Donderdag 17 oktober in de raadszaal van het Huis van Waalre. Ontvangst 19.15 uur, aanvang 19.30 uur, en afsluitende borrel in het Grand Café.  De toegang is gratis en iedereen is welkom. Aanmelding wordt op prijs gesteld, via jokebeuger@hotmail.com

You must be logged in to post a comment.